Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Spark by Thomas Pedersen

Idéen til en knagerække som et byggesæt opstod gennem Thomas' leg i barndommens år med Lego og Brios konstruktionssæt.

Thomas Pedersen er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus og har siden sin afgang i 2002 drevet SPARK by Thomas Pedersen. Tegnestuen bestræber sig på at skabe produkt- og møbeldesign, som kombinerer ergonomi med æstetik og bæredygtighed. Dette kommer til udtryk i formgivning som forener den danske forkærlighed for enkelhed og holdbare materialer med et moderne udtryk hvor intet er overladt til tilfældighederne.

SPARK by Thomas Pedersen arbejder på tværs af medier som blyantskitser, 3D modeller og fysiske prototyper for at sikre sig en afstemt balance mellem form og funktion.  Den primære inspiration kommer fra naturen og menneskekroppens proportioner.  Dette resulterer i en distinkt organisk linjeføring med rødder i den skandinaviske designtradition og samtidigt fremadskuende.


Idéen til X·TEND opstår

Idéen til en knagerække som et slags byggesæt er opstået gennem Thomas' leg i barndommens år med Lego og Brios´ konstruktionssæt. Her tænkte han over, om det var muligt at gøre det til en leg som kunde, at kunne sammensætte sin helt egen unikke knagerække. Han husker fra sin tid med Lego, at der på bagsiden af pakken altid var alternative bygge-muligheder for de klodser man havde købt. Og det var faktisk det sjoveste. 

GALLERI: Prototyper af X·TEND

Design idéer

Her er nogle af de overvejelser, som designeren Thomas Pedersen gjorde sig i forbindelse med designprocessen af X·TEND:

  • Ideen bag X·TEND bygger på det simple ”saksearmsprincip”. Men i stedet for én saksearm, som vi kender det fra lamper og spejle, er saksearmene splittet op i enkeltelementer, og der er designet et system, hvor man selv kan designe og samle sin helt egen knagerække.

  • For at gøre systemet så simpelt som muligt, er systemet minimeret til at omfatte kun ét arm-leds- element, som så gentages og sættes sammen til den ønskede knagerække.

  • Der er fundet frem til, at 8 arme giver et tilstrækkeligt antal opstillings muligheder. Dette giver 14 knage punkter. 

  • Ud fra de 8 arme er der lavet et antal opstillinger, der fungerer rigtig godt. Disse kan så drejes, klemmes, strækkes, så de ændrer karakter og udseende. Flere af disse opstillinger kan desuden udvides i det uendelige.

  • Man kan sagtens forestille sig at lave mere end én længde arm, hvor man kan genbruge samle- elementet og knage knopperne.

  • Vi forestiller os at støbe armene i genbrugsplast eller evt. genbrugs aluminium.

  • Knage knopperne er tænkt i tre størrelser, hvor de to mindste er tænkt i metal eller genbrugsplast. De store knopper kunne laves i træ, kork, DuPont Corian eller lignende materiale.

  • Der vil løbende kunne tilføjes andre materialer og andre størrelser og former af knage knopper, så de passer til moden/stilen. Desuden kan der udvikles knop elementer med en anden funktion som spejl, nøgleholder, en krog eller en hylde mm.

LOCAS HISTORIE

LoCas historie starter tilbage i 1990'erne, hvor behovet for en smuk og funktionel knagerække opstår hos Thorkild Lundsgaard.

KONKTAKT LOCA

LoCa har forhandlere over hele Danmark Europa og flere andre steder i verden. Vi hjælper gerne med at oplyse en forhandler i nærheden

X·TEND

FLEKSIBEL GARDEROBEOPBEVARING

X·TEND er designet med fokus på æstetik og bæredygtighed. Én æske, med tusindvis af kombinationsmuligheder, samt mulighed for at bygge 2 eller flere sæt sammen. Man kan således personliggøre denne knagerække, så den passer til alle slags hjem – og vægmål.